Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Proljetne dekoracije: četiri kreativne uradi sam ideje

Svježe boje i rascvjetana priroda: nakon zimskog sivila, proljeće je puno života, a mi puni energije! Imate želju za ukrašavanjem? Možete pripremiti svoj dom za novu sezonu uz uradi sam uskršnje i proljetne dekoracije. Od ideja za dnevni boravak do ukrasa za stol, donosimo četiri kreativna uradi sam prijedloga.

Pozadina i podloga su ružičaste, na njima je karton od 10 jaja u kojem se nalaze ispuhana bijela jaja s malim otvorima u kojima su buketići cvijeća. Na jajima su nacrtana lica sa zatvorenim očima, blistavim obrazima različitih boja i malim ustima.
© Ирина Кузьменко – stock.adobe.com

Pregled sadržaja na ovoj stranici

  • Proljeće je vrijeme kada sve cvate i kada se slavi Uskrs, što ga čini savršenim dobom za ljubitelje dekoriranja
  • Od cvijeća do ljusaka jajeta: originalne proljetne dekoracije i cvjetne dekoracije za stol lako možete izraditi i sami. 
  • U samo nekoliko koraka do zadivljujućih rezultata: ovdje ćete pronaći četiri upute za uradi sam ideje
Ideje za dekoracije za Uskrs

Proljetne dekoracije: više od buketa cvijeća i uskršnjeg zeca

Jasno je da u proljeće buket cvijeća u vazi izgleda posebno dobro na stolu u dnevnom boravku. Osim toga, u ovoj su sezoni uradi sam dekoracije za Uskrs nezaobilazna aktivnost za ljubitelje dekoriranja. Ipak, ako želite donijeti proljeće u svoja četiri zida, postoji i više mogućnosti od klasičnog cvijeća u vazi, jarko oslikanih jaja ili čokoladnog uskršnjeg zeca. Sada je vrijeme da prilikom šetnji obratite pažnju na sve što cvjeta, jer izrada ukrasa od prirodnih materijala nije samo zabavna, već i održiva. Donosimo četiri posebne i vrlo jednostavne ideje koje izgledaju sjajno.


Cvijeće

Umjesto vaze: cvijeće u držačima za boce

Bijela lakirana drvena površina na kojoj stoji držač za boce napunjen proljetnim cvijećem.
Volite cvijeće? Isprobajte ovu alternativu vazi: cvijeće izgleda odlično i u držaču boca.

Ovaj je savjet za dekoriranje vrlo jednostavan: umjesto uobičajene staklene ili bijele porculanske vaze, upotrijebite lijepi drveni držač za boce u koji ćete staviti cvijeće. Tulipani ili karanfili karakteristični za ovo godišnje doba dat će poseban proljetni ugođaj. Možete upotrijebiti i umjetno cvijeće ako ga imate. Održivija je varijanta cvijeće od šarenih komadića papira koje ste sami izradili. Najljepša ukrasna varijanta koju možete kombinirati i s opuštajućim izletom su samonikle biljke, jer biljke koje ste sami ubrali krase vaš dom na vrlo osoban način. Ovisno o tome koje cvijeće imate i u kojim količinama, možete upotrijebiti zelenu mahovinu koja će osigurati stabilnost aranžmana. Držači za boce nisu jedina lijepa i kreativna alternativa vazi: zgodna će biti i mala drvena škrinja ili kantica od nehrđajućeg čelika. 


Tanjur

Unikatno: proljeće na tanjuru

Tamnoplava podloga, flomasteri u različitim bojama, bijela obojena keramička šalica, dvije ruke i tanjur. Ruke drže bijeli tanjur i boje ga flomasterom. Rub tanjura ukrašen je cvijećem.
Ako ste vješti u slikanju i crtanju, jednostavan bijeli tanjur možete u kratkom vremenu pretvoriti u proljetno umjetničko djelo.

Evo odlične ideje za one koji imaju talent za crtanje ili slikanje: ukrašavanje tanjura. Među posuđem potražite jednostavni bijeli tanjur koji možete pretvoriti u sasvim poseban proljetni dekorativni predmet. Što vam još treba: ravnalo, olovka, keramički flomasteri ili akrilna boja – i spremni ste. Osmislite motiv kojim biste željeli ukrasiti rub tanjura: proljetni cvijet poput ovog na slici je lijep, ali bi se dobro uklopila i ptica ili leptir. Olovkom označite četvrtine (tj. 12, 3, 6 i 9 sati) na rubu tanjura. Zatim označite osmine. To će vam pomoći da motiv smjestite u ravnomjernim razmacima. Pustite da se boja osuši preko noći i vaš je tanjur spreman za uporabu. Odličan je, primjerice, za aranžiranje voća, peciva i ostalih ukusnih sitnica. Naravno, proljetnim dekoracijama možete ukrasiti i bijelu keramičku šalicu. 


Kockice leda

Zadivite goste na zabavi: kockice leda s cvijećem

Mnogo kockica leda u kojima se nalaze ljubičasti cvjetići na bijeloj pozadini.
Na zabavama male stvari čine razliku: cvjetići u kockama leda pravi su mamac za poglede!

Najljepše su ideje često i najjednostavnije: cvjetići u kockama leda daju dašak posebnosti kada u proljeće pozivate goste u svoj dom. Ovdje je posebno zgodno izići van i potražiti prikladne biljke, jer što je cvijet manji, to je ovakva uradi sam kockica leda ljepša. Jestivo cvijeće također je dobra ideja jer na taj način možete konzumirati sve što se nalazi u čaši. Za večer s mnogo gostiju i pića potrebno vam je dovoljno posudica ili vrećica za led za višekratnu uporabu. Količina potrebnih cvjetića ovisi o veličini zabave.


Ljuske jaja

Uskršnje dekoracije za dom: kartonske košarice s cvijećem

Pozadina i podloga su ružičaste, na njima je karton od 10 jaja u kojem se nalaze ispuhana bijela jaja s malim otvorima u kojima su buketići cvijeća. Na jajima su nacrtana lica sa zatvorenim očima, blistavim obrazima različitih boja i malim ustima.
© Ирина Кузьменко – stock.adobe.com Uskrs je praznik za mlade i stare. Održiva i simpatična ideja za zajedničko kreativno izražavanje: uskrsne košarice od kartona.

U proljeće se javlja vrlo posebno stvorenje: uskršnji zeko. A pritom možete biti sigurni da se bliži i vrijeme uskršnjih dekoracija. Od šarenih jaja do klasičnog uskršnjeg gnijezda – mogućnosti za uradi sam ideje su nepresušne. Osim ideja za uskršnja jaja i zečeve, postoje mnoge druge ideje za ukrašavanje kojih se možda nećete odmah sjetiti. Ako tražite neobičan uskršnji ukras, možete isprobati lijepe uskrsne dekoracije za stol ili za prozorsku dasku koje su i održive: uskrsne košarice od kartona. Za to vam je potrebna kutija od 6 ili 10 jaja koju treba pažljivo odvojiti od poklopca, kao i cvijeće koje ste sami ubrali te flomasteri u različitim bojama. Razbijte 6 ili 10 jaja po kartonu tako da na njima nastane samo mali otvor poput vaze. Ako će vam biti lakše, za to možete upotrijebiti i oštar nož. Nakon što ste pažljivo isprali jaja i očistili ih od ostataka, ostavite ih da se osuše i stavite u kutiju za jaja s otvorom prema gore. Tek tada na njima nacrtajte lica, pri čemu obraze možete izraditi u različitim bojama kao na fotografiji. Na kraju male vaze od ljuski jajeta napunite sitnim cvijećem koje ćete pronaći u vrtu ili u šetnji livadom ili šumskom čistinom.

Ne želite samo izrađivati proljetne dekoracije, nego i uživati u proljeću na svom tanjuru? Ovdje možete pronaći inspiraciju!