Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Šlagfix: pomaže kada je potrebno

Ako vrhnje za šlag jednostavno ne želi uspjeti, tu može pomoći Šlagfix. Naime, škrob koji je sadržan u prahu sprječava nakupljanje vode. S pomoću njega masa će postati čvršća, a vrhnje će istovremeno imati dulji rok trajanja.

Dobro je znati

Šlagfix ima ova posebna svojstva

Šlagfix u detaljnom prikazu

Šlagfix kao vezivno sredstvo, podržava kemijski proces stvrdnjavanja koji se događa kada se vrhnje tuče: s pomoću emulgatora u tekućem se vrhnju stabilno povezuju sitne kapljice masti i molekule vode. Tučenjem se taj spoj mehanički odvaja. Dodaju se sitni mjehurići zraka i povezuju se s kuglicama masti u grudice. Nastaje sve više grudica koje zatvaraju vodu, mast i zrak, čime vrhnje naposljetku postaje čvrsto. 


Podrijetlo

Odakle izvorno potječe Šlagfix?

Od 1967. godine u maloprodaji su dostupna razna takozvana „sredstva za učvršćivanje vrhnja”. Izvorno je naziv Šlagfix bio registrirani zaštitni znak, no u međuvremenu je postao poopćeni pojam za sredstva za učvršćivanje vrhnja općenito.


Sezona

Kada je sezona Šlagfixa?

Šlagfix je dostupan tijekom cijele godine.


Primjena i čuvanje

Za što se može upotrebljavati Šlagfix i kako se treba čuvati?

Šlagfix u detaljnom prikazu

Šlagfix se rado upotrebljava za deserte ili torte na kojima šlag treba izgledati posebno lijepo. S pomoću Šlagfixa slatki će šlag biti znatno čvršći, čime se i dekoracije na tortama mogu puno bolje izraditi. Ovaj prah, mimo prvobitnoj svrsi, no što se može očitati i na njegovu pakiranju – posut kao osnova na kore torte – pomaže pri brzom omekšavanju polaganjem sloja voća.

Ovako se treba upotrebljavati Šlagfix

Tekući šlag morao bi se kratko tući pri najmanjem stupnju ručnog miksera prije nego što se ovaj bijeli prah doda uz neprestano miješanje. Zatim se nastavlja miješati pri višem stupnju miksanja sve do postizanja željene čvrstoće. U tu je svrhu najbolje upotrebljavati usku, visoku posudu. Tako će šlag brže postati čvrst.

Šlag je u potpunosti čvrst kada se posuda nagne, a on pri tome ostaje nepomičan i ne curi iz nje. Tuče li se predugo, šlag može postati suviše čvrst. Dodanim Šlagfixom takozvano „prekomjerno tučenje” može ranije nastupiti. Šlagfix se treba čuvati zaštićen od svjetla i na suhom mjestu. Njegov rok trajanja iznosi 18 mjeseci, zbog čega se rado kupuje u svrhu stvaranja zaliha.


Recepti

Što možeš pripremiti od šlagfixa


Sastojci

Ovo se nalazi u Šlagfixu

Iako se u prehrambenoj industriji za mješavinu Šlagfixa upotrebljavaju umjetne tvari, e-brojevi upotrijebljeni u Šlagfixu smatraju se sigurnima i ne izazivaju alergije.

Nutritivna vrijednost
 

kcal: 370 kcal

Ugljikohidrati: 92 g

Bjelančevine: 0 g

Masti: 0 g

Vitamini

 

Vitamin A: 0 µg

Vitamin B1: 0 mg

Vitamin B2: 0 mg

Vitamin B6: 0 mg

Vitamin C: 0 mg

Vitamin E: 0 mg

 

Mineralne tvari

 

Kalcij: 0 mg

Željezo: 0 mg

Kalij: 0 mg

Magnezij: 0 mg

Natrij: 240 mg