Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Kamember za pečenje: kremasti užitak

Kamember za pečenje ubraja se u sortu mekih sireva te se peče kao cijela štruca sira u pećnici. Zatim se urezuje s gornje strane kore. Djelomično se može začiniti začinskim biljem i, ovisno o ukusu, malom količinom vode s trešnjama.

Dobro je znati

Kamember za pečenje ima ova posebna svojstva

Kamamber za pečenje u detaljnom prikazu

Kao što mu i sam naziv govori, ovaj kamamber za pečenje idealan je za pečenje. Kamember za pečenje u pravilu sadrži 45 posto masti u suhoj masi te veliku količinu vitamina B. Komadići kruha idealno su prikladni za uranjanje u rastopljenu unutrašnjost kamambera za pečenje. Kamember za pečenje u većim je količinama dostupan, spreman za posluživanje, u kutijama od drvenih strugotina.


Podrijetlo

Odakle izvorno potječe kamamber za pečenje?

Kamember za pečenje izvorno potječe iz Normandije, odnosno, točnije rečeno iz istoimena sela Camembert. Ovaj meki sir probio se tek tijekom vladavine cara Napoleona III. Zbog njega se kamember uvrstio na jelovnik carskog dvora. Budući da naziv Camembert nije zaštićen, on se u velikim količinama proizvodi i izvan Francuske.


Sezona

Kada je sezona kamembera za pečenje?

Proizvodnja tradicionalnog kamambera za pečenje traje oko tri tjedna. U pravilu se proizvodi od sirova kravljeg mlijeka. Kamember se proizvodi tijekom cijele godine te je stoga dostupan bez ograničenja.


Primjena i čuvanje

Za što se može primjenjivati kamamber za pečenje i kako se treba čuvati?

Kamamber za pečenje u detaljnom prikazu

Kamember za pečenje nakon pečenja se poslužuje s europskim brusnicama. Sir je topao, a iznutra kremast i tekuć. Najčešće se kratko zaprži, sve dok se ne počne lagano napuhivati. Kamember koji je dostupan u maloprodaji najčešće je unaprijed pečen te se mora samo kratko zagrijati u tavi prije posluživanja.

Ovako se treba čuvati kamember za pečenje

Kamember za pečenje morao bi se do primjene čuvati u zatvorenom stanju u hladnjaku. Potrebno je obratiti pozornost na točan rok trajanja jer je, ovisno o stupnju zrelosti sira, upotrebljiv samo do deset dana. Samo se u zavarenom stanju može čuvati dulje od deset dana. Ako je sir u pakiranju napuhan ili ako ima intenzivan i kiseo miris, ne smije se jesti.


Sastojci

Ovo se nalazi u kamemberu za pečenje

Kamember za pečenje bogat je mineralnim tvarima i vitaminima kao što su vitamin A, vitamin B2 i vitamin B3.

Nutritivna vrijednost
 

kcal: 229 kcal

Ugljikohidrati: 0 g

Bjelančevine: 19 g

Masti: 17 g

Vitamini

 

Vitamin A: 190 µg

Vitamin B1: 0,06 mg

Vitamin B2: 0,45 mg

Vitamin B6: 0,16 mg

Vitamin C: 0 mg

Vitamin E: 0,5 mg

 

Mineralne tvari

 

Kalcij: 310 mg

Željezo: 0,7 mg

Kalij: 190 mg

Magnezij: 26 mg

Natrij: 700 mg