Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Kruh sa suncokretovim sjemenkama: aromatičan

Kruh sa suncokretovim sjemenkama proizvodi se od mješavine brašna od integralne pšenice i suncokretovih sjemenki. Meso pri tome može biti grubo ili sitno mljeveno, a i sjemenke se mogu, ovisno o osobnom ukusu, preraditi cijele, nasjeckane ili blago mljevene.

Dobro je znati

Kruh sa suncokretovim sjemenkama ima ova posebna svojstva

Svježi kruh sa suncokretovim sjemenkama u detaljnom prikazu

Kao i kod svih integralnih proizvoda, kruh od integralnog zrna sa suncokretovim sjemenkama također se sastoji od brašna od integralne pšenice, koje sadrži cijelo zrno – neovisno o tome od koje je vrste žitarice proizveden. Tako postoji kruh od integralnog zrna sa suncokretovim sjemenkama od integralnog zrna raži, ali i od integralnog zrna pšenice te od miješanih integralnih zrna. Kruh od integralnog zrna sadrži vrijedne sastojke cijelog zrna te se stoga odlikuje visokim udjelom hranjivih vrijednosti zahvaljujući mineralnim tvarima, elementima u tragovima i fermentima.

 

Tamno tijesto = integralno zrno?

Vrlo su tamni samo kruhovi od integralnih zrna raži. Međutim, postoje i tamne vrste kruha koji nisu čisti proizvodi od integralnog zrna. Dijelom se svejedno nazivaju „integralni” ili nose slične nazive. U kruhu od integralnog zrna sa suncokretovim sjemenkama mogu se nalaziti i druge vrste sjemenki. Posebno je temeljito potrebno provjeriti u slučaju peciva. U njima se, baš kao i kod tamnih tijesta, u pravilu ne upotrebljavaju čista brašna od integralnog zrna, već mješovita ili obojena brašna. Peciva od integralnih zrna označena su kao takva. 


Podrijetlo

Odakle izvorno potječe kruh sa suncokretovim sjemenkama?

Sâm kruh nastao je od kako su se ljudi naselili i počeli s uzgojem žitarica. Postoji više od 3000 vrsta kruha. Međutim, teško je dokazati kada se točno razvio kruh sa suncokretovim sjemenkama.


Sezona

Kada je sezona kruha sa suncokretovim sjemenkama?

Kruh sa suncokretovim sjemenkama dostupan je svjež tijekom cijele godine.


Primjena i čuvanje

Za što se može upotrebljavati kruh sa suncokretovim sjemenkama i kako se treba čuvati?

Svježi kruh sa suncokretovim sjemenkama u detaljnom prikazu

Kruh sa suncokretovim sjemenkama posebno je ukusan kada se jede samostalan, premazan tek malom količinom maslaca ili pak nadjeven krepkim sirom. No u pogledu priloga za kruh kreativnosti nisu postavljene nikakve granice. Svjež proizvod kao što je kruh sa suncokretovim sjemenkama mora se potrošiti unutar nekoliko dana. Prije nego što kruh postane suh i tvrd, preporučuje se čuvanje u košari za kruh. 


Sastojci

Ovo se nalazi u kruhu sa suncokretovim sjemenkama

Suncokretove sjemenke imaju visokokvalitetan udio hranjivih tvari. Zahvaljujući visokom udjelu višestruko nezasićenih masnih kiselina, vitamina i mineralnih tvari predstavljaju prave izvore snage. U kruhu od integralnog zrna sa suncokretovim sjemenkama ti se potencijali kombiniraju s visokokvalitetnim hranjivim sastojcima integralnog zrna pšenice.

Nutritivna vrijednost
 

kcal: 231 kcal

Ugljikohidrati: 39,9 g

Bjelančevine: 9 g

Masti: 3,9 g

Vitamini

 

Vitamin A: 1 µg

Vitamin B1: 0,21 mg

Vitamin B2: 0,1 mg

Vitamin B6: 0,25 mg

Vitamin C: 0 mg

Vitamin E: 0,7 mg

 

Mineralne tvari

 

Kalcij: 35 mg

Željezo: 2,8 mg

Kalij: 250 mg

Magnezij: 106 mg

Natrij: 590 mg