Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Konzervirane kobasice: idealne za usput

Konzervirane kobasice praktična su alternativa svježim kobasicama. Konzerve se mogu jednostavno transportirati i nisu toliko osjetljive kao staklo. Dodatna je prednost dugačak vijek trajanja proizvoda. Konzervirane kobasice dostupne su u sljedećim sortama: hrenovka, bečke kobasice, goveđe kobasice, kobasice za zabave te čak i kobasice za roštilj u konzervama.

Dobro je znati

Konzervirane kobasice imaju ova posebna svojstva

Konzervirane kobasice u detaljnom prikazu

Konzervirane kobasice vrlo su praktične. Mogu se optimalno skladištiti, imaju dugačak rok trajanja i mogu se u kuhinji upotrebljavati u bilo koje vrijeme. Konzervirane kobasice u pravilu se nalaze u punim konzervama, koje se odlikuju rokom čuvanja do dvije godine. Konzerve se trebaju čuvati na hladnom i suhom mjestu. Oštećene konzerve moraju se zbrinuti jer su u njih možda prodrle bakterije, zbog čega se proizvod ne može konzumirati.


Podrijetlo

Odakle izvorno potječu konzervirane kobasice?

Kobasice su već bile poznate u antičkoj Grčkoj, a bile su i jedno od omiljenih jela drevnih Rimljana. U srednjem su vijeku mesari čak održavali borbe za kobasice, u okviru kojih je bio cilj proizvesti najdulju i najtežu kobasicu. Od izuma kobasica u limenkama krajem 19. stoljeća poznati su proizvodi kobasica u limenkama za konzerviranje.


Sezona

Kada je sezona konzerviranih kobasica?

Konzervirane kobasice dostupne su tijekom cijele godine. 


Primjena i čuvanje

Za što se mogu upotrebljavati konzervirane kobasice i kako se trebaju čuvati?

Konzervirane kobasice u detaljnom prikazu

Konzervirane su kobasice praktične, a stoga i vrlo popularne. One se, po potrebi, mogu brzo pripremiti. U tu je svrhu kobasice jednostavno potrebno kratko zagrijati u vrućoj vodi. Međutim, ukusne su i kada su hladne, dakle, kao međuobrok u pokretu. Konzervirane kobasice mogu se upotrebljavati za salatu od krumpira, salatu od tjestenine, variva i juhe, uz žemljicu kao hot dog ili pak za salatu od kobasice. Nakon otvaranja, konzervirane kobasice trebale bi se čuvati u hladnjaku i brzo potrošiti.


Sastojci

Ovo se nalazi u konzerviranim kobasicama

Podaci hranjivih vrijednosti za konzervirane kobasice vrlo su različiti. Ovisno o vrsti mesa i udjelu masti, ovdje je moguće navesti samo prosječnu vrijednosti. Na primjer, u bečkim kobasicama, koje su dostupne i kao konzervirane kobasice, nalaze se velike količine vitamina B3 i B6. Oni su važni za metaboličke procese, živčani sustav i imunološki sustav u ljudskom tijelu.

Nutritivna vrijednost
 

kcal: 261 kcal

Ugljikohidrati: 0,19 g

Bjelančevine: 13,5 g

Masti: 23,2 g

Vitamini

 

Vitamin A: 0 µg

Vitamin B1: 0,1 mg

Vitamin B2: 0,12 mg

Vitamin B6: 0,29 mg

Vitamin C: 23 mg

Vitamin E: 0,29 mg

 

Mineralne tvari

 

Kalcij:  13 mg

Željezo: 2,4 mg

Kalij: 204 mg

Magnezij: 22 mg

Natrij: 941 mg