Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Kobasica od peradi: niskokalorične kriške

Pojam „kobasica od peradi” obuhvaća različite sorte kobasica, kao što su naresci, mesna kobasica od peradi, bečka kobasica od peradi i salama od peradi. Za kobasicu od peradi smatra se da sadrži vrlo male količine masti i kalorija te se može obrađivati kao i sve ostale sorte kobasica.

Dobro je znati

Kobasica od peradi ima ova posebna svojstva

Svježa kobasica od peradi u detaljnom prikazu

Kobasica od peradi sorta je kobasice čije bi meso izvorno trebalo potjecati od purana, patke ili kokoši. Međutim, među podacima o sastojcima često se mogu pronaći i navodi o drugim vrstama životinja, kao što je svinja ili govedo. Kobasica od peradi koja se sastoji od 100 posto mesa od peradi označava se kao „čista”. U kobasici od peradi sadržane su velike količine vitamina B1 i B2, ali i vitamina B6 i B12.


Podrijetlo

Odakle izvorno potječe kobasica od peradi?

Kobasice su već bile poznate u antičkoj Grčkoj, pa bi, na primjer, pobjednik u borbama kao nagradu dobio kobasicu. I Rimljani su voljeli kobasice. Tijekom 18. stoljeća kobasica od peradi počela je prodirati u njemačke kuhinje. Ona se posluživala kao prilog te se upotrebljavala i u mesnim juhama. Upravo je za siromašnije slojeve stanovništva kobasica bila popularna i povoljna zamjena za pečenje.


Sezona

Kada je sezona kobasice od peradi?

Kobasica od peradi dostupna je tijekom cijele godine. 


Primjena i čuvanje

Za što se može upotrebljavati kobasica od peradi i kako se treba čuvati?

Svježa kobasica od peradi u detaljnom prikazu

Za pripremu kobasice od peradi postoje sasvim jednostavni i ukusni recepti. Brz je i jednostavan, na primjer, gulaš s kobasicom od peradi uz dodatak tjestenine, dok je druga varijanta kobasica od peradi u ovitku od lisnatog tijesta. Dodatna su jela s kobasicom od peradi nabujak od tjestenine s kobasicom od peradi, tjestenina s prženom kobasicom od peradi, salata od kobasice, juha od krumpira i kobasice od peradi, salata od tjestenine s kobasicom od peradi i gratinirana cvjetača s kobasicom od peradi. Naravno, kobasica od peradi idealno je prikladna i kao namaz na kruhu s niskim udjelom masti.

Ovako se treba čuvati kobasica od peradi

Kobasica od peradi može se, kao i sve vrste barenih i kuhanih kobasica, od dva do četiri dana čuvati u hladnjaku pri temperaturi od nula do četiri Celzijeva stupnja. Također, najhladnije mjesto za čuvanje kobasica nalazi se neposredno iznad pretinca za povrće. Već otvoreni proizvod mora se potrošiti unutar nekoliko dana. Kobasica od peradi može se i zamrznuti pri temperaturi od minus 18 Celzijevih stupnjeva na razdoblje od četiri mjeseca. Pri tome je potrebno obratiti pozornost na to da pakiranje bude zatvoreno.


Recepti

Što možeš pripremiti od kobasice od peradi


Sastojci

Ovo se nalazi u kobasici peradi

U kobasici od peradi sadržani su važni vitamini B12 i B6 te životno potrebni minerali kalcij i magnezij. Vitamini B12 i B6 imaju važnu ulogu u metabolizmu homocisteina, dok sadržane mineralne tvari kalcij i magnezij jačaju ljudsko srce, kosti i mišiće, posebno tijekom stresnih razdoblja i tjelesnih opterećenja.

Nutritivna vrijednost
 

kcal: 300 kcal

Ugljikohidrati: 0,23 g

Bjelančevine: 12,11 g

Masti: 28,3 g

Vitamini

 

Vitamin A: 0 µg

Vitamin B1: 0,25 mg

Vitamin B2: 0,11 mg

Vitamin B6: 0,2 mg

Vitamin C: 21,3 mg

Vitamin E: 0,76 mg

 

Mineralne tvari

 

Kalcij: 0 mg

Željezo: 0,76 mg

Kalij: 181 mg

Magnezij: 13 mg

Natrij: 975 mg