Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Kasseler: krepko i klasično pečenje

Aromatično je svinjsko meso rebra, vrata ili pak ramena kao stvoreno za krepka jela, kao što su pečenje, variva ili mesni nabujci u kombinaciji s keljem, repom ili biljem. 

Dobro je znati

Kasseler ima ova posebna svojstva

Svježi Kasseler u detaljnom prikazu

Kasseler i njemački grad Kassel ni na koji način nisu povezani. Umjesto toga, za njegov naziv zaslužan je majstorski mesar Cassel, koji je oko 1900. godine u Berlinu otkrio ovu vrstu konzerviranja i dimljenja mesa. Kasseler se pravi od svinjskog rebra, vrata, ramena ili trbuha. Prije pripreme suši se i lagano dimi. Meso se može pržiti, kuhati ili peći. Vrijeme pečenja skraćeno je uslijed prethodna konzerviranja i dimljenja. 


Podrijetlo

Odakle izvorno potječe Kasseler?

Berlinski majstorski mesar Cassel vjerojatno je prvi tijekom 19. stoljeća proizveo Kasseler. Međutim, pojam „Kasseler” možda potječe i od francuske riječi „Casserolle”, nabujak, koji su hugenoti donijeli u Berlin. Kasseler se priprema od svinjskog rebra, vrata, ramena ili trbuha.


Sezona

Kada je sezona Kasselera?

Kasseler je dostupan tijekom cijele godine. 


Primjena i čuvanje

Za što se može upotrebljavati Kasseler i kako se treba čuvati?

Svježi Kasseler u detaljnom prikazu

Kasseler je otkriven u Njemačkoj, zbog čega ne čudi što se ovo meso vrlo često nalazi u njemačkim zimskim receptima. Može se preraditi u različita jela, variva i nabujke. Prikladni su povrtni prilozi kao što je podzemna koraba, keljkiseli kupus ili zeleni kelj sa slanim krumpirom. Kasseler je idealno prikladan i kao narezak. Međutim, ne samo s krepkim kiselim kupusom, već se i s mediteranskim začinima ili azijskim sastojcima može pripremati na razne načine. 

Međutim: ako voliš roštiljati, to nikako nije prikladno za ovo dimljeno i konzervirano meso, zbog čega se Kasseler ne bi trebao peći na roštilju. Kasseler je konzerviran postupcima soljenja i dimljenja te se stoga može čuvati nekoliko tjedana. Može se pet dana čuvati u hladnjaku pri temperaturi od sedam Celzijevih stupnjeva. Kasseler se može i zamrznuti.


Sastojci

Ovo se nalazi u Kasseleru

Kasseler sadrži vrijedne vitamine i mineralne tvari. Neki važni vitamini su B1 i B3. Kasseler sadrži velike količine vitamina B1, koji osigurava dobru funkciju tijela i duha. Vitamin B3 podržava metaboličke procese u tijeku te stanicama služi za dobivanje energije.

Nutritivna vrijednost
 

kcal: 271 kcal

Ugljikohidrati: 0 g

Bjelančevine: 23,07 g

Masti: 20,03 g

Vitamini

 

Vitamin A: 0,01 µg

Vitamin B1: 0,81 mg

Vitamin B2: 0,24 mg

Vitamin B6: 0,31 mg

Vitamin C: 0 mg

Vitamin E: 0,48 mg

 

Mineralne tvari

 

Kalcij: 11 mg

Željezo: 2,38 mg

Kalij: 251 mg

Magnezij: 27 mg

Natrij: 62 mg