Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice

Kroasan s lješnjak-nougatom: poseban

Kroasan s lješnjak-nougatom ukusna je varijanta klasičnog kroasana, punjen kremastom smjesom lješnjak-nougata. Ovaj je recept posebno popularan kao slatki doručak ili desert. U ovom ćeš članku saznati sve što trebaš znati o kroasanima s lješnjak-nougatom, njihovom porijeklu, najboljem godišnjem dobu za uživanje u njima, njihovoj upotrebi u kuhinji i kako ih najbolje čuvati. 

Korisno je znati

Kroasani s lješnjak-nougatom imaju ova posebna svojstva

Detaljan pregled kroasana s lješnjak-nougatom

Kroasani s lješnjak-nougatom sastoje se od klasičnog tijesta za kroasane koji se prije pečenja puni bogatom kremom od lješnjaka. Pečenje čini nadjev toplim i kremastim dok kroasan izvana ostaje hrskav i lista se. Kombinacija maslačne teksture kroasana i slatkog nadjeva od lješnjaka čini ovo pecivo popularnom poslasticom za svako doba dana.


Porijeklo

Odakle izvorno potječu kroasani s lješnjak-nougatom?

Porijeklo kroasana a lješnjak-nougatom leži u Francuskoj, gdje se smatra simbolom francuskog pečenja. Stvaranje kroasana sa slatkim nadjevima bio je sjajan način da se popularno pecivo učini još raznovrsnijim i da se njegov prirodni okus proširi. Sukladno tome, kroasani s lješnjak-nougatom danas su rašireni diljem svijeta. 


Upotreba i čuvanje

Za što se mogu upotrebljavati kroasani s lješnjak-nougatom i kako se trebaju čuvati?

Kroasani s lješnjak-nougatom iznimno su svestrani i mogu se upotrebljavati na razne načine. Idealni su kao slatki doručak, kao desert ili međuobrok između obroka. Kako bi kroasani ostali svježi, potrebno ih je čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Mogu se i zamrznuti i podgrijati u pećnici kad je to potrebno kako bi se sačuvala njihova hrskava tekstura.


Recepti

Slasni recepti za isprobavanje


Sastojci

Ovo se nalazi u kroasanima s lješnjak-nougatom

Glavni sastojci kroasana s lješnjak-nougatom su brašno, maslac, kvasac, šećer, sol, čokolada i nougat krema od lješnjaka. Tijesto se laminira maslacem višestrukim savijanjem i valjanjem, stvarajući lisnatu teksturu i karakteristične slojeve. Prije pečenja tijesto se puni nougat kremom od lješnjaka. Kroasani s lješnjak-nougatom bogati su ugljikohidratima i mastima. 

Hranjive vrijednosti na 100 g
 

Energija: 1843 kJ/442 kcal

Masti: 26 g

od kojih zasićene masne kiseline: 13 g

Ugljikohidrati: 43,4 g

od kojih šećeri: 14,1 g

Vlakna: 2,4 g

Bjelančevine: 8 g

Soli: 0,9 g