Kroasan s lješnjak-nougatom: poseban
Kroasan s lješnjak-nougatom ukusna je varijanta klasičnog kroasana, punjen kremastom smjesom lješnjak-nougata. Ovaj je recept posebno popularan kao slatki doručak ili desert. U ovom ćeš članku saznati sve što trebaš znati o kroasanima s lješnjak-nougatom, njihovom porijeklu, najboljem godišnjem dobu za uživanje u njima, njihovoj upotrebi u kuhinji i kako ih najbolje čuvati.
Kroasani s lješnjak-nougatom imaju ova posebna svojstva
Kroasani s lješnjak-nougatom sastoje se od klasičnog tijesta za kroasane koji se prije pečenja puni bogatom kremom od lješnjaka. Pečenje čini nadjev toplim i kremastim dok kroasan izvana ostaje hrskav i lista se. Kombinacija maslačne teksture kroasana i slatkog nadjeva od lješnjaka čini ovo pecivo popularnom poslasticom za svako doba dana.
Odakle izvorno potječu kroasani s lješnjak-nougatom?
Porijeklo kroasana a lješnjak-nougatom leži u Francuskoj, gdje se smatra simbolom francuskog pečenja. Stvaranje kroasana sa slatkim nadjevima bio je sjajan način da se popularno pecivo učini još raznovrsnijim i da se njegov prirodni okus proširi. Sukladno tome, kroasani s lješnjak-nougatom danas su rašireni diljem svijeta.
Za što se mogu upotrebljavati kroasani s lješnjak-nougatom i kako se trebaju čuvati?
Kroasani s lješnjak-nougatom iznimno su svestrani i mogu se upotrebljavati na razne načine. Idealni su kao slatki doručak, kao desert ili međuobrok između obroka. Kako bi kroasani ostali svježi, potrebno ih je čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Mogu se i zamrznuti i podgrijati u pećnici kad je to potrebno kako bi se sačuvala njihova hrskava tekstura.
Ovo se nalazi u kroasanima s lješnjak-nougatom
Glavni sastojci kroasana s lješnjak-nougatom su brašno, maslac, kvasac, šećer, sol, čokolada i nougat krema od lješnjaka. Tijesto se laminira maslacem višestrukim savijanjem i valjanjem, stvarajući lisnatu teksturu i karakteristične slojeve. Prije pečenja tijesto se puni nougat kremom od lješnjaka. Kroasani s lješnjak-nougatom bogati su ugljikohidratima i mastima.
Energija: 1843 kJ/442 kcal
Masti: 26 g
od kojih zasićene masne kiseline: 13 g
Ugljikohidrati: 43,4 g
od kojih šećeri: 14,1 g
Vlakna: 2,4 g
Bjelančevine: 8 g
Soli: 0,9 g