Kruščići od žitarica: zdrav odabir
Kruščići od žitarica popularno su pecivo s hrskavom koricom i raznovrsnim zdravim žitaricama i sjemenkama. Bilo za doručak, za pauzu za ručak i mali osjećaj gladi ili kao prilog juhama i salatama – kruščići od žitarica svestrani su i ukusni i topli i hladni. U ovom ćeš članku saznati sve što trebaš znati o kruščićima od žitarica, njihovom porijeklu, najboljem godišnjem dobu za uživanje u njima, njihovoj upotrebi u kuhinji i kako ih najbolje čuvati.
Kruščići od žitarica imaju ova posebna svojstva
Kruščići od žitarica sastoje se od klasičnog tijesta za baget koje je oplemenjeno raznim žitaricama i sjemenkama kao što su suncokretove sjemenke, sjemenke lana, sezam i sjemenke bundeve. Ove žitarice ne samo da daju kruščićima poseban okus, već i dodatnu porciju hranjivih tvari. Kruščići od žitarica bogati su vlaknima, vitaminima i mineralima te doprinose zdravoj prehrani. Posebno su popularni kod ljudi koji cijene uravnoteženu i zdravu prehranu.
Odakle izvorno potječu kruščići od žitarica?
Teško je utvrditi točno porijeklo kruščića jer postoje u sličnim oblicima u mnogim kulturama i zemljama. Ideja o dodavanju žitarica i sjemenki kruhu ili pecivima vjerojatno potječe iz tradicije poboljšanja jednostavne tjestenine i činjenja je ukusnijom dodavanjem nutritivno bogatih sastojaka.
Za što se mogu upotrebljavati kruščići od žitarica i kako se trebaju čuvati?
Kruščići od žitarica su iznimno svestrani i mogu se upotrebljavati na razne načine. Idealne su kao baza za sendviče, kao prilog juhama i salatama ili kao slatki obrok s medom i pekmezom. Kako bi kruščići od žitarica ostali svježe, treba ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Možete ih i zamrznuti te podgrijati u pećnici ili po potrebi ispeći kako bi sačuvali hrskavu teksturu.